Ett väl utfört underarbete och materialval är a och o för att möbeln skall få sitt rätta utseende och komfort. Jag renoverar och klär om såväl äldre stoppade möbler med traditionella material och tekniker som nyare möbler med moderna tekniker och material, till både privat och offentlig miljö. Jag använder mig av allt från naturmaterial som tagel, hampa, lin och krollsplint till mer syntetiska material som kallskum och fiberfill. Allt beror på vilken möbel som skall renoveras och vilken tidsepok den är ifrån. Jag tillverkar och syr lösa dynor och kuddar och hos mig kan du även köpa tyger och stoppningsmaterial. 


I verkstan finns tygprover som du får låna hem och kika på i lugn och ro och i det ljus och den miljö de skall användas. 


Hör gärna av dig till mig för rådgivning och prisförfrågan. Berätta lite om möbelns skick och bifoga om möjligt bilder (gärna flera som visar möbeln framifrån, bakifrån, från sidorna och underifrån) till hanna@blomstertapetserare.se så är det lättare för mig att uppskatta ett pris. 


Kostnaden för att renovera eller klä om en möbel beror på dess skick och design. Priset bestäms utifrån en uppskattning dels av materialåtgång och dels av tiden det tar att utföra arbetet. Vid beräkning av tidsåtgång är det alltså de olika arbetsmomenten som räknas in - mängden sömnadsarbete, eventuellt behov av att snöra nytt resårhus, göra en ny stoppning från grunden eller bara bättra på den befintliga, för att ta några exempel. Vid beräkning av materialkostnad görs en uppskattning av mängden tyg, kantband, stoppningsmateral etc som går åt.